بر اساس این گزارش، ژاپن در حال برنامه ریزی برای بازسازی موشک های هدایت شونده زمین به هوا است تا بتوانند سلاح های مافوق صوت را که تصور می شود توسط کشورهایی مانند چین و روسیه در دست توسعه است، رهگیری کند..
ناظران معتقد هستند که ژاپن در حال تغییر کاملا محسوس در نگرش به دفاع از خود پس از دوران جنگ جهانی دوم است. بر اساس ماده نهم قانون اساسی این کشور که توسط نیروهای اشغالگر آمریکا پس از جنگ جهانی دوم نوشته شده، هرگونه جنگ رد گردیده و این کشور را از توسل به زور برای حل و فصل اختلافات بین المللی منع می کند. از همین رو ارتش ژاپن تنها به نقشی کاملا دفاعی بسنده می کند.
بر اساس این گزارش، ژاپن تصمیم دارد ظرف مدت پنج سال آینده با هدف جلوگیری از نفوذ چین در شرق آسیا جلوگیری به عمل آورد.
همچنین دولت ژاپن ششم آبان ماه سال جاری اعلام کرده که با هدف مقابله با آنچه که تهدیدهای منطقهای فزاینده از جمله از سوی کره شمالی خوانده، به دنبال خرید موشکهای کروز “تاماهاوک” (موشک های مادون صوت) پیشرفته آمریکایی است.
وزارت دفاع ژاپن ۱۲ آبان ماه اعلام کرد این کشور تصمیم دارد تا سال ۲۰۳۰ با هدف افزایش بازدارندگی دفاعی برای این کشور موشک های مافوق صوت تولید کند.
به باور کارشناسان، به دنبال آغاز جنگ اوکراین، ژاپن تصمیم گرفته است توانایی های دفاعی خود را ارتقاء دهد.
به استناد گزارشهای خبری، فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن و آنتونی آلبانیز همتای استرالیایی وی ۳۰ مهر ماه سال جاری در دیداری دو جانبه متعهد شدند که همکاری دفاعی عملی بین دو کشور خود را در بحبوحه قدرتنمایی رو به رشد چین در منطقه آسیا و اقیانوسیه تقویت کنند.
به گزارش روز سه شنبه خبرگزاری کیودو، ژاپن تصمیم دارد موشک های زمین به هوا خود را با هدف رهگیری سلاح های مافوق صوت بازسازی کند.
به نوشته خبرگزاری کیودو ژاپن، این توافق در حالی صورت گرفت که نگرانی ها درباره امکان افزایش تحریکات نظامی چین علیه تایوان، پس از اینکه رئیس جمهور شی جین پینگ برای سومین دوره رهبری، حزب کمونیست چین را به دست آورد، شدت گرفته است.
اما هزینههای دفاعی ژاپن در دهه گذشته تقریبا هر سال شاهد افزایش بوده و فشار برای تامین بودجه نظامی به ویژه پس از حمله روسیه به اوکراین و فشار فزاینده چین بر تایوان افزایش یافته است.