چین خطاب به آمریکا: ما نه تهدید بلکه برای شما یک فرصت هستیم

کاخ سفید افزود که سالیوان در اولین سفر مشاور امنیت ملی آمریکا به چین از سال ۲۰۱۶، «بر تعهد ایالات متحده برای دفاع از متحدان هند و اقیانوس آرام خود تأکید کرد».

وزارت بازرگانی چین ادامه داد که وانگ به همتای آمریکایی خود گفت: «یک چین مدرن با جمعیت زیاد یک فرصت است، نه تهدیدی برای آمریکا.

وزارت بازرگانی چین در بیانیه ای گفت: دو مقام بحث های “حرفه ای، منطقی و عمل گرایانه” در مورد مسائل سیاسی و تجاری که به ویژه توسط جوامع تجاری دو کشور مطرح شده بود، انجام دادند.

واشنگتن در ۵ سپتامبر از تشدید کنترل های بیشتر بر صادرات فناوری های پیشرفته خبر داد، که هدف اصلی این محدودیت ها جلوگیری از دسترسی چین به این تکنولوژی ها بود.


منبع: https://www.irna.ir/news/85589760/%DA%86%DB%8C%D9%86-%D8%AE%D8%B7%D8%A7%D8%A8-%D8%A8%D9%87-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D9%85%D8%A7-%D9%86%D9%87-%D8%AA%D9%87%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D9%84%DA%A9%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B4%D9%85%D8%A7-%DB%8C%DA%A9-%D9%81%D8%B1%D8%B5%D8%AA-%D9%87%D8%B3%D8%AA%DB%8C%D9%85

سالیوان نیز به شی جین پینگ گفت که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا متعهد به مدیریت روابط میان دو کشور برای جلوگیری از جنگ است و “امیدوار تعامل با شما در هفته‌های آینده است”.

کاخ سفید پس از این دیدار اعلام کرد که دو طرف در حال برنامه‌ریزی برای تماسی میان شی و بایدن هستند.

وی همچنین تاکید کرد که پکن با محدودیت‌های اعمال شده توسط آمریکا در تجارت و سرمایه‌گذاری «به بهانه مازاد ظرفیت چین» مخالف است.

وانگ با ماریسا لاگو، معاون وزیر بازرگانی آمریکا در امور تجارت بین‌الملل، در شهر بندری تیانجین در شمال چین دیدار کرد. این دومین دیدار دو مقام در سال ۲۰۲۴ بود.

هنگامی که این دو مقام در تالار بزرگ موسوم به مردم در پکن نشسته بودند، شی به سالیوان گفت که متعهد به یک رابطه پایدار با واشنگتن است.

رئیس جمهور چین گفت: «در این دنیای متحول و درحال تغییر، کشورها به همبستگی و هماهنگی نیاز دارند… نه انزوا یا پسرفت.»

وانگ نگرانی چین در مورد تعرفه های گمرکی و تحریم های متعدد آمریکا که شرکت ها یا محصولات چینی را هدف قرار می دهد، ابراز کرد.

به گزارش ایرنا، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا روز پنجشنبه هفته گذشته در پکن با شی جین پینگ رئیس جمهور چین دیدار کرد و مذاکرات سه روزه را با هدف کاهش اختلافات بین دو قدرت جهانی پیش از انتخابات نوامبر آمریکا به پایان رساند.

به گزارش شنبه شب ایرنا از “استریت تایمز”, تجارت یکی از حوزه های متعدد مورد اختلاف میان آمریکا و چین، همراه با رقابت در فناوری و تنش در دریای جنوب چین و مساله تایوان است.

شرکت ها و محصولات چینی هدف تحریم ها یا محدودیت های متعدد آمریکا هستند. آمریکا به بهانه مبارزه با رقابت ناعادلانه یا منافع امنیت ملی این تحریم ها را علیه چین اعمال کرده است.