از سوی دیگر، آندری رودنکو معاون وزیر امور خارجه روسیه به تازگی بر ارائه هر گونه کمک از جمله کمک نظامی به کره شمالی، در صورت تجاوز به این کشور تاکید کرد.
طبق گزارش «رویترز»، در حالی که نیروهای روسیه در شرق اوکراین پیشروی میکنند و فصل زمستان نیز در پیش است، این سخنرانی پس از گذشت دو سال و نیم از جنگ، «به دنبال متقاعد کردن مردم خسته اوکراین بود که جنگ میتواند به زودی پایان یابد».
وی، ارائه هرگونه کمک از جمله کمک نظامی را بخشی از مفاد توافقنامه راهبردی امضا شده بین کره شمالی و روسیه اعلام کرد.
وی در این باره تصریح کرد: اداره «اطلاعات ما، نه تنها انتقال سلاح بلکه انتقال افراد از کره شمالی به روسیه را نیز ثبت میکند».
رهبری اوکراین ادعا کرد که سرویسهای اطلاعاتی او، ارسال سلاح و نیرو توسط کره شمالی به روسیه را تایید کردهاند.
واشنگتن و متحدانش برنامه کمک چند میلیارد دلاری را برای حمایت از اوکراین از زمان آغاز جنگ در این کشور در فوریه ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰) تدوین کردهاند. آنها در عین حال به بهانه جنگ، بارها مسکو را تحریم کردهاند.
ولودیمیر زلنسکی به نمایندگان پارلمان و مقامات ارشد اوکراین گفت: «ما به همراه شرکای خود، باید شرایط را تغییر دهیم تا جنگ پایان یابد. بدون توجه به اینکه پوتین [رئیسجمهوری روسیه] چه میخواهد. همه ما باید شرایط را تغییر دهیم تا روسیه مجبور به صلح شود».
او در پایان سپتامبر (اوایل مهر) با جو بایدن رئیسجمهور آمریکا، متحد اصلی خود، برای ارائه «طرح پیروزی» خود در واشنگتن دیدار کرد. رئیسجمهور اوکراین در تور اروپا خود نیز با رهبران انگلیس، فرانسه، ایتالیا و آلمان ملاقات کرد تا در مورد آن گفتوگو کند.
رئیسجمهور اوکراین همچنین اعلام کرد که فردا پنجشنبه ۱۷ اکتبر (۲۶ مهرماه) برای معرفی و ارائه طرح خود به نشست سران اتحادیه اروپا در بروکسل خواهد رفت.
بر اساس این گزارش، وی در حالی که درباره طرح خود جزئیات بیشتری ارائه نکرد، خاطرنشان کرد که این برنامه ضمیمه محرمانه دیگری دارد که نمیتواند آن را فاش کند.
ولودیمیر زلنسکی در سخنرانی خود در پارلمان اوکراین همچنین مدعی شد که کره شمالی در کنار روسیه در جنگ با کییف حضور دارد.
ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا بارها مدعی شده است که در صورت پیروزی در انتخابات، جنگ میان مسکو و کییف را به سرعت و ظرف «۲۴ ساعت» فیصله خواهد داد.
زلنسکی تصریح کرد که این طرح همچنین نقش غرب برای دفاع از منابع معدنی طبیعی اوکراین در برابر حملات روسیه و همچنین تعهدات بازسازی پس از جنگ را در نظر گرفته است.
زلنسکی روز یکشنبه نیز کره شمالی را به اعزام نیرو به ارتش روسیه متهم کرده بود، اما کرملین این اتهام را رد کرد و آن را «خبر جعلی» خواند.
رئیسجمهور روسیه دوم اسفندماه ۱۴۰۰ استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز بعد، عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند علیه اوکراین آغاز کرد. به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
منبع: https://www.irna.ir/news/85630209/%D8%B2%D9%84%D9%86%D8%B3%DA%A9%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%B7%D8%B1%D8%AD-%D9%BE%DB%8C%D8%B1%D9%88%D8%B2%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%AF-%D8%AF%D8%B1-%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%88%DA%A9%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%DA%A9%D8%B1%D8%AF
به گزارش ایرنا، جنگ اوکراین در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، رئیسجمهور اوکراین در پارلمان این کشور اعلام کرد که «طرح پیروزی» پنج مادهای اوکراین، خواستار دعوت بی قید و شرط از کییف برای پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، حمایت تسلیحاتی خاص و دستیابی اوکراین به ظرفیت بازدارندگی غیرهستهای است.
اوکراین در آستانه انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده که میتواند دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان را به کاخ سفید بازگرداند، با مشکلات مختلف و بلاتکلیفی مواجه است.