به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، تارنمای نشریه «ژاپن تایمز» در تحلیلی نوشت: ائتلاف دو حزب لیبرال دموکراتیک و «کمیتو» (Komeito) که همواره به عنوان جناح اکثریت در مجلس نمایندگان ژاپن به شمار میرفتند، در انتخابات روز یکشنبه گذشته تنها توانستند ۲۱۸ کرسی را در مجموع بدست آورند که سه نفر از اعضای حزب لیبرال دموکراتیک از سوی این حزب مورد تایید قرار نگرفتند.
این گزارش حاکی است: کسب ۲۱۸ کرسی از ۴۶۵ کرسی مجلس نمایندگان حد نصاب ۲۳۳ کرسی را برای احراز اکثریت شامل نمی شود و این نتیجه نمیتواند باقی ماندن ایشیبا را در سمت نخستوزیری ژاپن تضمین کند.
با این وجود حزب مخالف «دموکراتیک مشروطه ژاپن» (CDP) به رهبری «یوشیهیکا نودا» (Yoshihiko Noda) توانست ۱۴۸ کرسی را در این انتخابات کسب کند و شاید بتواند به سمت نخست وزیری ژاپن دست یابد.
اکنون هر دو حزب حاکم لیبرال دموکراتیک و دموکراتیک مشروطه ژاپن به دنبال ایجاد ائتلاف سه گانه حزبی جهت کسب اکثریت مجلس نمایندگان هستند و تلاش دارند تا دو حزب «نیپون ایشین نو کائی» (Nippon Ishin no Kai) و حزب «دمکراتیک برای خلق» را که هریک به ترتیب ۳۸ و ۲۸ کرسی مجلس را در این دور از انتخابات به دست آوردند، به سمت خود جذب کنند.
در صورت پیوستن یکی از این دو حزب به جناح حزب لیبرال دموکراتیک و کمیتو، این جناح از اکثریت لازم در مجلس نمایندگان برخوردار خواهد شد.
بر اساس این گزارش، زمان انتخاب نخست وزیر در مجلس جدید ژاپن ۱۱ نوامبر برابر با ۲۱ آبان تعیین شده است و به نظر می رسد که رقابت بین شیگرو ایشیبا و یوشیهیکا نودا خواهد بود.
ژاپن تایمز در ادامه تحلیل خود نوشت: با این وجود به نظر نمیرسد حزب دموکراتیک مشروطه ژاپن (CDP) به رهبری «یوشیهیکا نودا» که حزبی به مراتب محافظه کار شده است، بتواند با دیگر حزب های چپ همچون «حزب کمونیست ژاپن» و یا «حزب سوسیال دموکراتیک» همکاری کند و دستکم با توجه به شرایت کنونی بنظر می رسد شیگرو ایشبیا در سمت نخست وزیر ژاپن باقی بماند.
به گزارش ایرنا، انتخابات سراسری ژاپن در حالی اوایل آبان جاری برگزار شد که حزب حاکم لیبرال دموکراتیک که به طور سنتی ۱۵ سال حزب حاکم بوده، با چالش کاهش محبوبیت به علت رسواییهای مالی و تورم روبهرو بود و به علت تقسیم قدرت احتمالی با احزاب کوچکتر، مشکلاتی را برای پیشبرد سیاستهای خود دارد.
کارشناسان و تحلیلگران، این دور از انتخابات سراسری را تصمیم گیری مردم ژاپن در مورد سرنوشت ایشیبا که پس از کناره گیری فومیو کیشیدا به تازگی سمت نخست وزیری این کشور را عهده دار شده بود، عنوان کردند.
ایشیبا که ششم مهر در انتخابات حزب لیبرال دموکراتیک پیروز و بهعنوان رهبر آن انتخاب شد، دهم همان ماه با اکثریت قاطع مجلس نمایندگان به سمت نخست وزیری ژاپن منصوب شد. وی در ۱۸ مهر پارلمان این کشور را برای برگزاری انتخابات سراسری منحل کرد.
آخرین انتخابات عمومی در ژاپن در سال ۲۰۲۱ و در زمان نخست وزیری فومیو کیشیدا برگزار شده بود.
منبع: https://www.irna.ir/news/85644268/%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C-%DA%98%D8%A7%D9%BE%D9%86-%D8%B3%D8%B1%D9%86%D9%88%D8%B4%D8%AA-%D9%86%D8%AE%D8%B3%D8%AA-%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D9%87%D8%A7%D9%84%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D8%A8%D9%87%D8%A7%D9%85